Air France piloter afblæser strejke

air france A380Piloterne har aflyst en fire dage lang strejke, der skulle begynde på fredag, oplyser fagforeningsledere til AFP. Det ville havde været den anden pilotstrejke under EM-slutrunden i fodbold.

Det er den kommende topchef for Air France, Jean-Marc Janaillac, der har fået piloterne til at droppe strejken. Han tiltræder senest den 31. juli og har foreslået at indefryse de nye lønregler, som piloterne er modstandere af. Til gengæld lover piloterne en fire måneder lang ’borgfred’, skriver avisen.dk.

Og det fik Pilotsammenslutningen SNPL Air France, der repræsenterer 65% af piloterne, til at afblæse strejken. To andre pilotforeninger har også accepteret forliget. I en fælles erklæring siger de, at de accepterer Jean-Marc Janaillacs ’fremstrakte hånd’.

Dermed undgås en gentagelse af situationen 11. juni, dagen efter EM begyndte, da en del piloter nedlagde arbejdet og omkring 20% af afgangene blev ramt af strejken, der sluttede 14. juni.

Piloterne mener, at ledelsens nye lønregler vil skære 5% af deres gager.

Trods strejker blandt piloter og jernbanearbejdere har der kun været få forstyrrelser for fodboldtilhængere, der rejser rundt i Frankrig.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.