Air France tæt på kollision

0

Air France Boeing B777-300FLYSELSKABER: Air France har pillet tre piloter af vagtplanen efter de tidligere på måneden var tæt på at ramme et bjerg i Afrika.

Franske havarieksperter undersøger nu med Air France, hvorfor en Boeing B777 fra selskabet med 36 ombord i starten af denne måned var tæt på at flyve ind i det højeste bjerg i det centrale Afrika, det over 4 km. høje Mount Cameroun.

Boeing 777’eren var som Air France fly AF953 på en kort aftenflyvning fra Malabo, hovedstad i Ækvatorial Guinea, til Camerouns største by, Douala, hvor det skulle opsamle flere passagerer inden det fløj til Paris.

Mens flyet fløj i en højde på 9.000 fod ramte det dårligt vejr, piloterne skiftede til en nordvestlig kurs for at komme fri af uvejret – kursændringen bragte dog flyet på kollisionskurs med Mount Cameroun, oplyser den franske havarikommission, BEA, og Air France. Kursændringen udløste en havariadvarsel fra flyets advarselssystemer.

Air France oplyser, at piloterne på AF953 reagerede som de var trænet til, men at de tre piloter ikke flyver for nærværende, men i stedet får yderligere simulatortræning – samt bl.a. pædagogisk støtte.

Den franske havarikommission, BEA, betragter hændelsen som “alvorlig” og en tæt-på katastrofe.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz