Airbnb afviser dansk skatteaftale

Den globale boligudlejningsportal Airbnb siger nej tak til den danske regerings forslag om en ny skatteaftale, som skulle gøre det muligt at kontrollere skattebetalingerne fra de danskere, der tjener på at leje deres boliger ud via portalen, skriver Politiken.

Aftalen skulle være på plads inden årets udgang, men det bliver tilsyneladende ikke til noget. I et skriftligt svar til Politiken gør Airbnb klart, at der er strenge regler for, hvilke personlige oplysninger internetplatforme må håndtere, overvåge og videregive. Samtidig fastslår tjenesten, at alle Airbnbs værter modtager ’hyppige påmindelser’, der minder værterne om selv at huske at indberette deres lejeindtægter til Skat.

”Vores brugere ønsker at betale den lovpligtige skat, og vi vil gerne gøre vores for, at det sker”, skriver public policy manager Sofia Gkiousou fra Airbnb. ”Det er derfor, vi med forskellige regeringer har implementeret funktioner, der skal gøre det nemmere for værterne at rapportere til Skat”.

I Danmark er der indsat et link til Skats hjemmeside på alle værters Airbnb-profiler.

Skatteminister Karsten Lauritzen er parat til at hæve det skattefri bundfradrag, så de over 20.000 danske Airbnb-værter kan tjene flere penge på at leje boligen ud, men betingelsen er, at Airbnb påtager sig at indberette værternes indtægter. Ministeren vil nu indkalde Airbnb til et nyt møde.