Airbnb afviser dansk skatteaftale

Den globale boligudlejningsportal Airbnb siger nej tak til den danske regerings forslag om en ny skatteaftale, som skulle gøre det muligt at kontrollere skattebetalingerne fra de danskere, der tjener på at leje deres boliger ud via portalen, skriver Politiken.

Aftalen skulle være på plads inden årets udgang, men det bliver tilsyneladende ikke til noget. I et skriftligt svar til Politiken gør Airbnb klart, at der er strenge regler for, hvilke personlige oplysninger internetplatforme må håndtere, overvåge og videregive. Samtidig fastslår tjenesten, at alle Airbnbs værter modtager ’hyppige påmindelser’, der minder værterne om selv at huske at indberette deres lejeindtægter til Skat.

”Vores brugere ønsker at betale den lovpligtige skat, og vi vil gerne gøre vores for, at det sker”, skriver public policy manager Sofia Gkiousou fra Airbnb. ”Det er derfor, vi med forskellige regeringer har implementeret funktioner, der skal gøre det nemmere for værterne at rapportere til Skat”.

I Danmark er der indsat et link til Skats hjemmeside på alle værters Airbnb-profiler.

Skatteminister Karsten Lauritzen er parat til at hæve det skattefri bundfradrag, så de over 20.000 danske Airbnb-værter kan tjene flere penge på at leje boligen ud, men betingelsen er, at Airbnb påtager sig at indberette værternes indtægter. Ministeren vil nu indkalde Airbnb til et nyt møde.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.