Airbus A320 made in China

Det er den første A320 der er samlet udenfor Europa på Airbus Final Assembly Line China (FALC), som har gennemført sin første fire timers testflyvning flyvning fra Tianjin International Airport. Efter jomfruturen kunne Fernando Alonso, senior vice president flight & integration tests,  meddele, at flyet er af samme høje standard som fly samlet i Toulouse eller Hamburg.

 

Flyet er bestilt af Dragon Aviation Leasing, som får det leveret i juni, hvorefter det skal flyve for  Sichuan Airlines. I alt har kinesiske kunder bestilt mere end 700 fly hos Airbus især af A320 familien. Det er planen at levere 11 A319/A320 fra fabrikken i Tianjin i 2009, hvorefter produktiviteten øges hos FALC, som skal levere fire fly hver måned i 2011.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.