Airbus Beluga fylder 20 år

800x600_1347622343_ILA_Beluga_arrival2

Beluga

Med sin jomfruflyvning den 13. september 1994 har det særprægede lastfly, der på grund af sit udseende har fået navn efter den hvide hval, nu transporteret Airbus-dele mellem produktionsstederne i Europa gennem 20 år.

De fem eksisterende Beluga jetfly overtog i 1995 transportopgaven fra den propeldrevne forgænger, ’Super Guppy’, med transporterne mellem primært Toulouse og Hamborg. I dag gennemføres over 60 Beluga-flyvninger hver uge mellem 11 destinationer.

SuperGuppy-F-BPPA

Belugaens forgænger Super Guppy.

Beluga flåden opereres af Airbus Transport International og med produktionen af A350 XWB i 2012 og den forøgede produktionshastighed for andre typer, vil aktiviteten stige yderligere. Man regner med at fordoble aktiviteterne for Beluga flåden i 2017 fra 5.000 til 10.000 flyvetimer.

Belugaen er baseret på Airbus A300-600R. Flyet er 56 meter langt, 17 meter højt og en fuselage diameter på 7,71 meter og en samlet lasteevne på hoveddækket på 1.400 kubikmeter og kan medbringe en nyttelast på 47 tons på strækninger op til 1.600 kilometer.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.