Airbus konkurrence om gode idéer

metangas’Fly Your Ideas’ udfordringen til studerende verden over bekræfter forestillingen om vigtigheden af at se på luftfarten med nye øjne.

Blandt de mange idéer fra de studerende er der tale om fly drevet af kropsvarme, bagage på luftpuder såvel som fly fremdrevet af metangas fra køer og hvem ved – måske kan nogle af dem en dag indgå i flyproduktionen?

Fly Your Ideas, som er sat i værk af Airbus og støttet af Unesco, har til formål at fremme en miljørigtig udvikling af flybranchen. Hvert af de vindende hold i konkurrencen inviteres til Airbus hovedkvarteret i Toulouse for at præsentere deres planer og konkurrere om førsteprisen på 30.000 Euro.

De udvalgte idéer er: Bagage på luftpuder fra Brasiliens Team Levar, som gør lastning og losning af bagage i flyene lettere og hurtigere.

Fly drevet af metangas fra køer – afleveret af Team CLiMA fra Australien – foreslår brug af supernedkølet metangas i særlige beholdere lige ved motorerne, hvilket ned nedbringe CO2-udslip med 97%.

Formskiftende materialer til nedbringelse af støj – fra Team AVAS fra Indien. En enkel motormodifikation fremstillet af specielle formskiftende legeringer, kan ændre motorens airflow og reducere støjen.

Batteridrevne hybridmotorer – fra Team Flybrid fra Italien. Specialformede genopladelige batterier placeret i lastrummet er med til at drive hybridmotorer. Der medbringes kun det antal batterier, der svarer til den distance, der skal flyves. På korte flyvninger kan metoden spare op til 60% brændstof.

Kropsvarme til drift af elektrisk udstyr -fra Team Embarker fra Malaysia. Varme fra passagererne overføres via særlige sæder til el-produktion, som kan drive elektronisk udstyr ombord og spare energi fra motorerne.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.