Airbus leverer færre A380

Det betyder, at Airbus har udarbejdet en ny plan for levering af fly for 2009/2010 og at leverancen af gigantflyet A380 i indeværende år reduceres til 14, mens det for 2010 fastholdes på 20 eller flere.

 

Den fremtidige flylevering hænger tæt sammen med flyselskabernes efterspørgsel og muligheder for finansiering. Airbus-fabrikkerne venter ikke, at justeringerne får nogen indflydelse af betydning på virksomhedens årsresultat

 

Allerede i februar blev det besluttet, at produktionen af fly i A320 familien fra oktober skal reduceres fra 36 til 34 fly om måneen. Der sker ingen ændringer med hensyn til A330/340 familien, hvor der produceres 8,5 fly om måneden, mens udviklingen af det nye A350XWB forløber med stor hastighed som planlagt.

 

De samlede leverancer af fly fra fabrikkerne ventes i 2009 at ligge på samme niveau som i 2008, der var et rekordår med 483 fly.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.