Airbus nettooverskud faldt med 52%

Airbus Group har offentliggjort et stærkt fald i koncernens kvartalsoverskud på grund af stigende produktionsomkostninger og faldende priser i forbindelse med overgangen til nye modeller.

Koncernens omsætning steg med 7% til 12,988 milliarder Euro, mens det justerede driftsoverskud faldt med 52% til 240 millioner Euro i forhold til første kvartal sidste år.

“Det er ikke nogen stor overraskelse. Vi er på rette spor til vores helårsregnskab”, siger CEO Tom Enders. “Nye ordretilgange var som forventet få i første kvartal, men man skal ikke glemme, at vi har bestillinger på over 6.700 fly, hvilket er baggrund for, at vi øger produktionshastigheden”.

Omsætningen for passagerfly steg med 13% med levering af 136 fly i første kvartal mod 125 for et år siden.

Der blev i kvartalet leveret 13 A350XWB og programmet er i god udvikling mod målet at levere 10 A350 om måneden ved årets udgang 2018.

Der er samtidig leveret 26 A320neo til 14 kunder og leveringen af den første A321neo skete i april, mes testflyvning af den nyudviklede 319neo er i fuld gang.

Boeing kunde for samme kvartal meddele at koncernens omsætning er faldet til 21 milliarder dollars, hvilket er 7% lavere end tilsvarende kvartal sidste år. Nettoindtjeningen var 1,45 milliarder dollars – en vækst på 19%.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.