Airbus sender eldrevet fly over Kanalen

0

airbus el flyFLYFABRIKKER: 10. juli vil batteridrevet Airbus E-Fan fly krydse Den engelske Kanal. Inden år 2040 forudser Airbus batteridrevne fly med plads til 90 passagerer.

E-Fan flyet skal give flyfabrikker som Airbus viden om teknologier, Airbus håber vil hjælpe udviklingen af el-drevne lette fly – i første omgang til træning og privat brug, men som gerne skal ende med at blive el-drevne passagerfly med plads til 80-90 passagerer i 2030’erne eller 2040’erne.

Flyvningen 10. juli er hyldest til den franske flypioner Louis Bleriot, der i 1909 som den første fløj over Den engelske Kanal. Airbus-flyvningen med el-flyet går fra Lydd i England til franske Calais.

E-Fan, som Airbus præsenterede i april sidste år, og som forventes salgsklar i 2017, har gennemført over 100 flytimer og har senest gennemført flyvning på 53 minutter.

Airbus har fundet ud af at ændre flyets batterier fra litium-polymer til de tungere og mere længerevarende litium-ion batterier i flyets vinger. Det har gjort flyet 30 kg tungere, hvorfor det skulle gøres lettere i flyskroget. Men de nye batterier har øget ”batteri-kraften” med over 50 pct.

Det første medlem af E-familien, E-fan 2.0, er beregnet til flytræning og får maksimal startvægt på ca. 600 kg.

Airbus har åbnet datterselskabet Voltair, der skal bygge el-flyene på ny fabrik i Pau i det sydvestlige Frankrig. ”Dette bliver en fabrik for fremtiden,” siger Jean Botti, Airbus’ tekniske direktør.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz