Airbus vil bygge A321 i USA

85eae17913Flyproducenten vil starte produktionen i USA med den større A321 i stedet for som oprindeligt planlagt A320, hvilket afspejler den stigende efterspørgsel efter større fly.

Airbus Americas præsident Barry Eccleston fortæller, at den europæiske flyproducent ændrer sine planer med hensyn til den nye fabrik i Mobile, Alabama, for at imødekomme væksten i efterspørgsel for det større fly. Det første fly vil være en A321ceo, eller ’current engine option’, som skal står færdig i april 2016, mens A321neo kommer siden.

I år til og med september har Airbus fået 311 ordrer på A321, heraf 135 med den nuværende motorudrustning og 176 A321neo.

A321 har plads til 185 passagerer i to klasser, men kan rumme op til 220 uden klasseopdeling. Flyselskaberne vælger større fly for at sænke deres omkostninger pr. sæde.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.