Aktiv vulkan som turistattraktion

Så sent som lørdag var vulkanen på den caribiske ø Montserrat atter i udbrud.

”Nu bør de rejsende, der søger spænding og eventyr komme hertil for at opleve fænomenet med egne øjne”, skriver øens turistråd i en pressemeddlelse.

I 1995 blev vulkanen i Soufriere-bjergkæden aktiv og siden 1997 er der forekommet stadig hyppigere udbrud. Det førte til, at befolkningen så sig nødsaget til at evakuere det nærmeste område permanent – også den tidligere hovedstad Plymouth, som i dag ligger forladt.

I dag bor alle indbyggerne på den nordligste tredjedel af øen, som myndighederne har erklæret tryg. Den caribiske ø Montserrat ligger i samme område som Puerto Rico, Den dominikanske Republik og Haiti.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.