Jesper Schou udtræder af ejerkredsen efter salget til Aller Leisure. (Foto: PATA)

Aller Leisure køber Billetkontoret

Billetkontoret, Danmarks største flybilletgrossist, consolidator, for en lang række rejsebureauer, har solgt 70 procent af aktierne til Aller Leisure-koncernen med seks danske rejsebureauer.

Aller Leisure med de danske rejsebureauer Gislev Rejser, Kulturrejser Europa, Nilles Rejser, Nyhavn Rejser, Stjernegaard Rejser og Zen Luxury Travels plus Aller Flight samt norske Aller Travel har igen fået en familieforøgelse.

Denne gang har Aller Leisure-koncernen for en ikke oplyst sum købt 70 procent af danske Billetkontoret, der åbnede tilbage i 1990. Billetkontoret er en Danmarks største turoperatør og flybilletgrossist, en såkaldt consolidator, der udsteder flybilletter for cirka 180 primært danske rejsebureauer,

Virksomheden udstedte tilbage i 2019, året før coronakrisen, over 150.000 flybilletter og omsatte for omkring 750 millioner kroner.

Jesper Schou takker af
Billetkontoret forhandler og administrerer flyaftaler for bureauer og fungerer på den måde som fælles billetkontor for de tilknyttede rejsebureauer.

Mens Aller Leisure køber 70 procent af Billetkontoret, beholder de to resterende ejere af Billetkontoret, administrerende direktør Carsten Lindholm Pedersen, og salgschef Kim Gerdes 30 procent af Billetkontoret. De fortsætter begge i deres nuværende stillinger.

Omvendt takker en af dansk rejsebranches grand old men, Jesper Schou, af. Han har næsten været med fra starten af Billetkontoret, men har i forbindelse med salget afhændet sine ejerandele og vil fremadrettet blandt andet hellige sig sin store interesse for historie.

I forbindelse med købet overføres aktiviteterne og medarbejderne i Aller Flight, der har stået for indkøb af blandt andet flybilletter, til Billetkontoret.

Har tidligere afvist købstilbud
I en pressemeddelelse siger Morten Krüger, administrerende direktør for Aller Leisure: ”Aller Leisure har i en periode søgt en løsning til alle vores rejsebureauer, hvor vi kan øge effektiviseringen og skabe endnu bedre struktur på vores billethåndtering, og som er understøttet af digitale løsninger.

Dette har vi fundet hos det særdeles veldrevne Billetkontoret og dets medarbejdere. Efter drøftelser om samarbejde, markedssituationen og de krav, der stilles til den fremtidige udvikling af de branchespecifikke IT-løsninger, er vi kommet frem til, at den bedste løsning for at sikre brancherigtige IT-løsninger til konkurrencedygtige priser var at indgå partnerskab.”

Administrerende direktør i Billetkontoret, Carsten Lindholm Pedersen, supplerer: ”Vi har tidligere haft dialoger om salg, men køberne har aldrig haft den passion for det danske marked, der efter vores opfattelse skal til – det handlede mere om muligheden en hurtig gevinst.

I partnerskabet med Aller Lesiure ser vi en sikkerhed for fremtiden, og sikkerhed for at der også fremadrettet er en dansk consolidator. Med Aller Leisure får vi en solid partner, der også er interesseret i, at sikre den fortsatte udvikling af vores teknologi og it-systemer, så vi kan tilbyde vores ydelser på et højt niveau til rejsebureauer til konkurrencedygtige priser,” siger han.

“Vi forventer, at det på sigt bliver en god forretning”
Billetkontoret har i dag også aktiviteter i Norge, Sverige, Island og Letland. Selskabets ekspertise ligger i tæt samarbejde med rejsebureauer, flyselskaber og såkaldte bed-banks, med det formål at sikre rejsebureauerne de bedste indkøbs- og produktionsvilkår samt luftfartsselskaber og leverandører de mest effektive salgskanaler, hedder det i pressemeddelelsen.

Dette sker med Billetkontorets branchespecifikke IT-løsninger og værktøjer. Særligt er der de senere år brugt mange ressourcer for best-buy systemet FareWise, hvor flybilletter kan bookes og udstedes i reservationssystemer, GDS’er, såvel som en række flyselskabers egen distributionsløsning, NDC.

Via IATA’s (International Air Transport Association) New Distribution Capability (NDC) ønsker en stigende række IATA-flyselskaber, at der bookes flere flybilletter direkte hos dem – fremfor i reservationssystemerne, GDS’erne (Global Distribution System), som Amadeus, Galileo, Sabre og Worldspan, som flyselskaberne synes de betaler for høje afgifter til.

”Vi tror på, at vi sammen med Billetkontoret kan skabe vækst og øget internalisering af selskabet samt sikre fortsat udvikling af IT-platformen til glæde for rejsebureauerne. Vi forventer derfor også, at det på sigt bliver en god forretning, i takt med at verden åbner mere op,” siger Morten Krüger, administrerende direktør for Aller Leisure, i pressemeddelelsen.

Relaterede artikler:

Ny ejers rejsebureauer behandles som andre kunder

Aller Leisure-bureauerne havde ”et frygteligt år”

Tidligere SAS-direktør skal lede Stjernegaard Rejser

”Rejsebureauer der kun bruger GDS får et problem”