Morten Aaberg Sørensen stopper med øjeblikkelig virkning som administrerende direktør for de seks rejsebureau i Aller Leisure. Arkivfoto: Michael Stub.

Aller Leisure ”stopper samarbejdet” med sin adm. direktør

Efter kun lidt over to år på posten stopper Morten Aaberg Sørensen som administrerende direktør i Aller Leisure, der har fem store danske rejsebureauer, blandt andet Nyhavn Rejser og Stjernegaard.

I en pressemeddelelse fra Aller-koncernen hedder det blandt andet: ”Aller Leisure og Morten Aaberg Sørensen har valgt at stoppe samarbejdet, hvorfor Morten Aaberg Sørensen i dag fratræder som administrerende direktør i Aller Leisure.”

I dag 45-årige Morten Aaberg Sørensen kom til Aller Leisure koncernen i december 2017. I den tid har Aller Leisure købt Stjernegaard Rejser, majoriteten i Gislev Rejser samt det lille Zen Luxury Travels. I forvejen ejede Aller Leisure Nyhavn Rejser, Nilles Rejser og Kulturrejser Europa.

Group CFO, finansdirektør, for Aller-koncernen, Morten Krüger, overtager for den kommende periode Morten Aaberg Sørensens ledelsesposter inden for Aller Leisure-koncernen, oplyser pressemeddelelsen.

Fokus på drift og lønsomhed
I pressemeddelelsen siger Allers bestyrelsesformand, Katinka Aller:

”Bestyrelsen har i lyset af den igangværende corona-krise med rejseforbud og en markant negativ finansiel påvirkning af vores rejseforretning til følge, valgt at sætte den ekspansive strategi i bero og i højere grad fokusere på drift og lønsomhed for at styre vores selskaber sikkert igennem corona-krisen.

Vi har i den forbindelse påbegyndt en revurdering af vores organisations- og omkostningsstruktur, og det endelige resultat af dette arbejde vil naturligvis afhænge af, hvordan verden åbner sig igen, og hvorledes vores kunders rejsemønstre vil udvikle sig,” oplyser Katinka Aller.

”Jeg accepterer bestyrelsens beslutning”
Selv siger Morten Aaberg Sørensen i pressemeddelelsen:

”Jeg finder det selvfølgelig meget ærgerligt, at en corona-krise, og de deraf meget voldsomme økonomiske påvirkninger på især rejsebranchen, skal medføre, at vores veje skilles.

Jeg har selv været i pressen ved flere lejligheder og påpege, at Corona-krisen vil få en markant og strukturel påvirkning på rejsebranchen.

Jeg accepterer naturligvis bestyrelsens beslutning, men kan se tilbage på 2,5 år i en spændende branche, som jeg holder meget af, ligesom jeg er stolt over det, jeg har tilført Aller Leisure,” siger Morten Aaberg Sørensen.

Relaterede artikler:

Opsigelser i Danmarks største rejsebureaugruppe

Rejsebureaudirektør i Aller Leisure-selskab stopper

Resultatfald på 42 procent i Aller-rejseselskaber