Ambassade utilfreds med rejser til besat del af Cypern

Ukendt rejsebureau i Danmark vil sælge rejser til Nordcypern, som er besat af Tyrkiet – det vækker vrede hos Cyperns ambassade i Danmark.

Rejsebureauet ”Turistrejser” med adresse i en lejlighed i Københavns Ørestad er begyndt at udbyde rejser til den tyrkisk besatte del af Cypern. Kun Tyrkiet anerkender Nordcypern som en selvstændig nation, mens f.eks. EU-landene regner det for besat område.

Efter ”Turistrejser,” der angiveligt ejes af to tyrkere, nu tilbyder rejser til Nordcypern, hedder det i udtalelse fra Republikken Cyperns ambassade i Danmark:

”Turistrejsers hjemmeside fejlinformer de rejsende – f.eks. ved at hævde at Cypern består af to selvstændige stater. Dette er ikke korrekt, da Cypern er én selvstændig stat – og EU medlem. Desværre har de nordlige ca. 35% af Cypern været besat af tyrkisk militær siden 1974.”

“Turistrejsers” flyforbindelse til Cypern går fra København – via Antalya i Tyrkiet – og til den ulovlige Ercan (Tymbou) Airport på de besatte områder – en lufthavn som er ikke anerkendt af ”International Civil Aviation Organisation” (ICAO),” hedder det videre fra den cypriotiske ambassade der tilføjer:

”Turistrejsers tilbud til de rejsende omfatter 35 hoteller på den besatte del af Cypern. Kun fire af disse hoteller har lovlig status. Og det kan indebære retsforfølgelse at opholde sig på disse hoteller.”

Den cypriotiske ambassade opfordrer ”Turistrejser” til at bringe deres informationer i overensstemmelse med de faktiske forhold.

Ifølge KrakMarkedsData sidder en Tina Alexandrina Constantine Verdelin i Turistrejsers bestyrelse – i bestyrelsen sidder også en Ismail Abidin og Dervis Abidin.

Henvendelser til Turistrejser besvares af Anders Bay Madsen.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.