Amerikansk fusion får OK fra EU

Det nye flyselskab, som skal ledes af Deltas CEO Richard Anderson, får hovedkvarter i Atlanta og vil flyve under Delta-navnet. Det ventes at få en årlig omsætning på USD 35 milliarder og omkring 75.000 ansatte. Begge selskaber kom ud af deres betalingsstandsning i 2007.

 

"Efter en grundig gennemgang af forretningen konkluderer kommisionen, at den ikke på væsentlige områder vil få indflydelse på konkurrencesituationen i EUs område eller i en betydelig del af området”, hedder det i en udtalelse fra EU-kommisionen.

 

I udtalelsen bliver det også gjort klart, at godkendelsen ikke får nogen indflydelse på kommisionens undersøgelser af SkyTeam alliancen hvor både Delta og Northwest er medlemmer. Kommisionen har tidligere vurderet, at alliancemedlemmerne ikke kan betragtes som effektivt konkurrerende på de atlantiske ruter.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.