Amerikanske kæder starter dansk burgerkrig

carls-burgerDansk Supermarked vil åbne 40 nye, amerikanske burgerrestauranter i Danmark og samtidig investerer McDonald’s i ombygning af alle kædens danske restauranter.

Dansk Supermarked Group har rettigheden til at etablere burgerbarer i Danmark for den amerikanske koncern Carl’s Jr. I første omgang retten til burgerrestauranter i Bilka-varehuse. Men den er nu udvidet til restauranter på strøgplaceringer, i storcentre, ved trafikknudepunkter eller andre steder, skriver finans.dk.

Marianne Bedsted, direktør for Franchise i Dansk Supermarked understreger, at der kommer mange flere end de nuværende fem Carl’s Jr., som alle ligger i Bilka: ”Sideløbende er vi ude og jagte placeringer uden for egne varehuse. Forbrugerne efterspørger burgere af høj kvalitet, og vi vil bruge Carl’s Jr.-konceptet til at komme endnu bredere ud”.

Dansk Supermarked har ud over Carl’s Jr. også en franchiseaftale om Starbucks-kaffebarer i Danmark. I den sammenhæng åbnes kaffebarer i egne lokaler og andre steder – især i Aarhus og København, så der nu er 15 danske Starbucks.

Carl’s Jr. vil forsøge at vinde markedsandele fra Burger King og McDonald’s. Men også fra lokale burgerrestauranter. Hos McDonald’s Danmark, der har 89 burgerrestauranter byder kommerciel direktør Mads Friis den ny konkurrence velkommen: ”Vores markedsandel vokser og vi sætter salgsrekord i disse år. Der er plads til os alle”.

 

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.