Amnesty kritiserer Air France

Sagen med Air France stammer fra september 2008, hvor Air France fløj maskinpistoler og antiluftskyts fra Bulgarien til Paris og derfra videre med selskabet til Nairobi samt Kigali i Den demokratiske republik Congo. Her skulle våbnene være blevet brugt til kamphandlinger.

 

Flyselskaber og andre transportfirmaer, indregistreret i bl.a. USA, Rusland, Frankrig og Kina, kan frit fragte våben til lande, hvor de kan blive brugt i væbnede konflikter, skriver Amnesty International i ny rapport, Deadly Movements: Arms Transportation Controls in the Arms Trade Treaty.

 

Blandt andet skal skibe, indregistreret i Storbritannien og administreret af britiske og tyske selskaber, have bragt klyngebombeammunition til Pakistan i marts 2008 og februar i år. Transporten fandt sted selv om

Storbritannien og Tyskland åbent arbejder for forbud mod spredning og brug af klyngebomber, skriver Ritzau.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.