Anders And taber penge

euro-disneyWalt Disneys moderselskab skal atter hælde milliarder i tabsgivende Disneyland Paris – det er anden gang på tre år, at Euro Disney skal have ekstra kapital. Baggrunden er faldende besøgstal.

Euro Disney, der driver Disneyland Paris, oplyser, at man nu pumper 400 mio. euro ind i Euro Disney, der lider under faldende besøgstal og dermed reduceret omsætning. Samtidig tager moderselskabet sig også af 600 mio. euro i oparbejdet gæld.

Disneyland Paris forventer i år 14,1 mio. besøgende – et fald på 800.000 i forhold til sidste år.

“Disneyland Paris er Europas største turistattraktion, men vi lider under den økonomiske situation i Europa,” siger Euro Disneys topchef, Tom Wolber.

Walt Disney ejer 40 pct. af Euro Disney og en saudiarabisk prins, Alwaleed Bin Talal, er næststørste aktionær med 10 pct.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.