Angleterre blev både hans glæde og sorg

Henning Remmen.

MINDEORD: På et tidligt tidspunkt lagde piloten Henning Remmen flyvningen bag sig og valgte hotelverdenen. En stridsmand, både blød og hård, døde forleden i en alder af 82 år.

Af Ejvind Olesen

Jeg oplevede Henning Remmen uendelig glad og stolt, og jeg oplevede ham som en skuffet lille dreng, ingen ville lege med, og som i den grad tørstede efter anerkendelse omgivet af sit dyreste legetøj.

Han var vant til at være chefen fra cockpittet, og i hans vanskeligste stunder tålte han ikke at blive sagt imod. Han så muligheden før de fleste andre. Således, da han i det krakkede pakhus fik opført en perle i den københavnske hotelverden, nemlig Hotel Admiral. Sammen med pilotkolleger blev investeret og høstet et stort udbytte, indtil samarbejdet revnede og endte med et kollegialt retsopgør.

Da et skrantende Angleterre Hotel på Kgs. Nytorv i København var til salg, slog han til. Uden at ane hvor langt hotellet var kørt ned, men nu blev der ikke sparet noget i en ombygning til rigtig mange millioner. Stolt var han den dag, det hele skulle indvies bl.a. med det moderne fitness-center og swimmingpool i de tidligere køkkenregioner i kælderen. Undervejs havde der været flere opgør med de kommunale myndigheder, og de fortsatte sådan set også længe efter.

Ved initiativrig ledelse og fornuftige investeringer bl.a. i andre af byens hoteller, samt pengeanbringelse i udlandet – der senere for en stor del blev til en hovedrig fond, som i dag igen har overtaget Angleterre og forbereder åbning til foråret – kunne han i hvert fald leve et liv uden økonomiske bekymringer.

Han var mild og hjælpsom for nogen, som havde det svært. Men han kunne også være benhård og efter flere fhv. direktørers mening også urimelig.

Da jeg i en artikel om ledelsesforholdene skrev, at den ene direktør efter den anden røg ind og ud af svingdøren, var der kold luft imellem os en måned eller så. Normalt kunne han faktisk godt tåle i hvert fald en lettere kritik, men madanmeldere blev vist vintervejen.

Hans liv sluttede i en kørestol efter en blodprop, men selv i den svækkede tilstand levede han med i beslutningen om at generobre sit allerbedste legetøj, nemlig Hotel d`Angleterre, som nu igen ejes af Remmen Fonden og styres af et professionelt team. Med hustru Else Marie i en aktiv rolle, og datteren Mette som reservationschef.

”Else Marie har så mange idéer, og det skal hun have lov til”, sagde han kærligt om sin anden hustru, tidligere scenograf på Aalborg Teater.

Genåbningen af Angleterre fik han ikke lov at opleve.