Ansatte gad ikke strejke i Billund

En varslet strejke lørdag morgen i Billund Lufthavn blev ikke så omfattende som ventet, lufthavnen fik alle passagerer igennem uden forsinkelser. Det oplyser lufthavnens direktør, Jørgen Krab Jørgensen, til Ritzau.

 

Det var ellers varslet, at en stor del af lufthavnens 624 medarbejdere lørdag morgen ville nedlægge arbejdet i protest mod ledelsens udspil til lønforhandlinger. Ledelsen havde tilbudt en lønforhøjelse på 2,5 % – medarbejderne ønskede mindst det dobbelte.

 

12 fly skulle af sted i de tre timer fra klokken fem til klokken otte lørdag morgen, hvor strejken var varslet. 11 kom af sted til tiden, det sidste blev forsinket – pga. tekniske problemer med flyet.

 

”Det viser, at vi i Billund Lufthavn kan stå sammen om at varetage virksomhedens tarv,” siger Jørgen Krab Jørgensen.

 

Det var varslet, at portører, rengørings- og securitypersonalet ville nedlægge arbejdet. Derfor var ledelsen mødt massivt op fra morgenstunden for at overtage det strejkeramte arbejde. Det blev der dog ifølge Jørgen Krab Jørgensen kun brug for i meget begrænset omfang.

 

Forrige fredag var Billund, landets næststørste lufthavn, også ramt af strejke. Strejken var dog som denne gang kortvarig – nye lønforhandlinger begynder i dag, mandag.

 

 

Skrevet af Redaktionen