Ansatte på restauranter bliver mere syge

Ifølge avisen.dk er antallet af sygemeldinger i restaurationsbranchen på grund af arbejdet på otte år næsten fordoblet, skriver b.dk.

.

Arbejdsmiljøforsker Henrik Lund fra Roskilde Universitet beskriver det som et billede på en branche, hvor der ikke er styr på arbejdsforholdene.

 

Arbejdsskadestyrelsen fik i 2003 214 anmeldelser fra personale på hoteller og restauranter om erhvervsbetinget sygdom. Det tal var i 2011 steget med 93% til 414 årlige anmeldelser, men tallet kan være højere, da branchen ikke har tradition for at anmelde arbejdsskader.

 

Ifølge Henrik Lund er det ikke en branche, man skal blive i hele livet, men det gør man når der ikke er andre job og de ansatte går vidt for at bevare deres stilling – nogle gange længere end helbredet kan klare.

 

Randi Smitsdorf, gruppeformand for Aarhus-afdelingen i 3F Hotel og Restauration fortæller, at det tidligere var normalt at rykke videre efter et par år, men nu bliver folk hængende eller kommer tilbage på grund af krisen.

 

Flere lokalafdelinger i 3F bekræfter, at erhvervssygdomme er et stort problem i branchen med en klar stigning i antallet af ødelagte helbred.

Skrevet af Flemming Juul