Ansvarlige for Cobra-ulykken skal straffes

 

Fire unge mennesker kom alvorligt til skade, da den lynhurtige rutsjebane brød sammen. Blandt andet faldt en af vognene ned fra 10-20 meters højde.

 

Muligvis vil politiet allerede i dag fremlægge efterforskningens resultater. »Jeg er en optimistisk mand, så jeg regner med, at der kommer noget snart, måske allerede i morgen,« udtalte chefpolitiinspektør John Jacobsen således i går. 

 

Når efterforskningen har taget halvanden måned, skyldes det blandt andet, at Teknologisk Institut undervejs blev frataget de tekniske undersøgelser, fordi politiet mente, at instituttet var for langsomt. 

 

Teknologisk Institut var også blevet beskyldt for inhabilitet, idet det i sin tid sikkerhedsgodkendte rutsjebanen. I stedet blev Force Technology hyret. Virksomheden har afleveret en foreløbig rapport om ulykken. Denne gav dog anledning til yderligere tekniske undersøgelser, som krævede brug af specialudstyr, der først skulle fremskaffes. 

 

Den supplerende undersøgelse modtog politiet i sidste uge sammen med en samlet konklusion. Siden har anklagerne undersøgt paragrafferne for at se, hvordan man eventuelt kan straffe de ansvarlige for ulykken. 

 

 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.