App skal hjælpe folk med flyskræk

image(1)En ny dansk app til mobiltelefoner og tablets skal gøre flyveturen tryggere. Den er udviklet af Flytryg, som siden 1980’erne har holdt kurser for folk med flyskræk.

App’en indeholder blandt andet en snes korte informationsvideoer, afslapningsøvelse, en fortegnelse over de mest anvendte flytyper, en interaktiv fly-model med forklaringer på den basale fly-mekanik samt et væld af artikler og illustrationer. Det hele virker offline, så app’en kan anvendes under flyveturen.

I app’en guider luftkaptajn Ulrik Pedersen og psykolog Torben Kjeldsen brugeren igennem flyveturens faser og de mekanismer, der fremkalder angst. Eksempelvis gør app’en op med skrønen om, at et fly kan møde ’lufthuller’. Til gengæld findes turbulens, som er luft i bevægelse; det er normalt og flyvemaskinen er konstrueret til det.

En Epinion-undersøgelse fra 2013 viste, at 36% af flypassagererne føler ubehag ved hele flyveturen og helt op til 68% følte ubehag ved turbulens, start eller landing.

Flytryg-app’en er tilgængelig i Apples App store og på Google Play til henholdsvis iPhone/iPad og Android mobiler og tablets til lige omkring 50 kroner. Flytryg til iOS (iPhone og iPad) findes her: https://itunes.apple.com/us/app/flytryg/id927863066?mt=8. Android-versionen valideres lige nu af Google.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.