Apps og internet overhaler rejseledere

Chancen for, at sommerens ferierejse bestilles online via enten browser, iPad eller app på smartphone, er stor. Men danskerne tager også i stigende grad internet og apps med sig til feriedestinationen.

15% booker således udflugter og orienterer sig generelt via apps og internet direkte på rejsemålet i stedet for at tage kontakt til en rejseleder, viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.000 danskere.

Det er en hel generation siden, at rejseselskaberne tilbød et trykt katalog, hvor man kunne bladre i rejsemulighederne, mens familien sad omkring bordet. Nu sker stort set alle bookinger online.

På feriedestinationen, tager vi også nettet med og orienterer os via apps og hjemmesider om charterferiens indhold.

Hos Apollo ser man stigning i både bookinger og af feriens indhold via app: ”Det har overrasket os lidt, hvor hurtigt folk har taget den mulighed til sig. Vi ser en rigtig stor stigning hele vejen rundt i øjeblikket, og vi gør derfor rigtigt meget ud af at opdatere app’en løbende,” siger Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Undersøgelsen viser også, at blot 5% holder kontakt med en rejseleder, mens små 25% fortæller, at de sjældent er i kontakt med en rejseleder.

”Naturligvis er vi ikke der, hvor en app kan erstatte vores rejseledere helt. Den personlige kontakt er stadig vigtig for nogle af vores rejsende. Og særligt, når vi taler evt. problemer på selve rejsemålet. Men rejselederens funktion har ændret sig over de senere år,” mener Glenn Bisgaard.

De seneste 30 dage har mere end 40.000 anvendt Apollo Rejsers app, hvor man bl.a. kan bestille både charterferier, storbyferier og krydstogt. I alt er app’en downloadet mere end en kvart million gange, siden den blev lanceret. Trafikken har i 2017 primært været på sider med inspiration til rejsemål (35%), bookingoplysninger (20%), hotelinformation (10%) og taxfree-bestillinger (8%).

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.