Arbejdsretten mødes om Ryanair

ryanairFLYSELSKABER: I morgen holder Arbejdsretten forberedende møde om, hvorvidt Ryanair kan oprette base i København uden danske overenskomster.

Ryanair vil ikke have danske overenskomster til sine 120 udstationerede i København. Derfor gør LO nu klar til en mulig konflikt – og har bedt Arbejdsretten vurdere en sådan.

Har Ryanair ikke dansk overenskomst for de ca. 120 piloter og kabineansatte, selskabet vil stationere i København, vil det blive mødt af en konflikt.

Den kan betyde, at Ryanair ikke kan operere i Københavns Lufthavn, fordi flyene f.eks. ikke vil blive tanket. Omvendt betyder København ikke meget for Ryanair, da det forventede årlige passagertal blot vil være ca. en procent af det irske selskabs over 100 mio. rejsende.

Som en prøveballon begynder Ryanair 18. marts at flyve på Københavns Lufthavn med en daglig afgang fra Dublin. Uden problemer med danske fagforeninger, kan Ryanair flyve til København fra sine baser i Europa.

Ryanair forudser angiveligt, at det kan blive nærmest umuligt at åbne den bebudede base i København – fordi de danske fagforeninger ikke vil acceptere, at de 120 piloter og kabineansatte, selskabet forventer at stationere i København, ikke er ansat på en dansk overenskomst.