Armenien vil vise flaget i Skandinavien

Armeniens hovedstad, Jerevan, med bjerget Ararat i baggrunden.

Armeniens hovedstad, Jerevan, med bjerget Ararat i baggrunden.

TURISME: Armenien, der bl.a. grænser op til Tyrkiet, vil med nyt markedsføringssamarbejde udbrede det skandinaviske kendskab til landet som et nyt rejseland. Sammenkomst for rejsebranchen på ambassaden i København til september.

Armenien ligger omkranset af Iran, Aserbajdsjan, Georgien og Tyrkiet. Desværre er Armenien senest mest kendt i Danmark for i juni at gøre det danske fodboldlandshold til grin ved at slå det 4-0 i Parken.

Flere nordiske nichebureauer har gennem årene haft temarejser til Armenien, men det nye initiativ skal nu bane vejen for, at endnu flere får øjnene op for landet.

”Vi er nok ikke en destination for masseturisme, men for en særlig type rejsende,” siger Armeniens ambassadør i Danmark og Norge, Hrachya Aghajanyan, initiativtager til det forestående turismefremstød i Skandinavien.

Armeniens hovedstad, Jerevan, regnes for en af verdens ældste byer med en beliggenhed ved Silkevejen og som gennem årene har været under kontrol af arabere, persere og russere, der alle har sat deres præg på byen. Jerevan ligger ved foden det snedækkede, vulkanbjerg Ararat, hvor Noahs Ark ifølge Bibelen strandede. Den betegnes også som en dynamisk by i fremdrift med et levende restaurant- og cafeliv – og som en sjov og alternativ storbydestination.

Der holdes sammenkomst for den danske rejsebranche 11. september på Armeniens ambassade i København. Interesserede kan kontakte Peter Strandby på peter@theembassy.dk for yderligere information.

Initiativet er et samarbejde mellem AmStream og det nye danske PR-bureau Embassy, støttet af den armenske ambassade. AmStream er en non-profit organisation, der arbejder for at styrke forbindelsen mellem Armenien og Skandinavien. PR-bureauet Embassy har fokus på turisme, kultur og oplevelsesøkonomi.