Asger Jorn og Edvard Munch mødes

jorn-og-munchI perioden frem til den 8. januar kan den nye udstilling ’Jorn+Munch’ opleves på Munch-museet i Oslo. Udstillingen sætter fokus på de to store nordiske kunstnere, der begge er kendt for deres ekspressive og intense udtryk.

Edvard Munch var en stor inspirationskilde for den unge Asger Jorn, og besøgende kan se en forunderlig, farverig og fantasifuld oplevelse i den sjette og sidste udstilling i museets berømte +Munch-serie.

I sine unge år var Asger Jorn blandt de mest fremtrædende i 30’ernes københavnske kunstnermiljø. Blandt andet i kraft af kompromisløshed og ambitioner og fordi han turde udfordre kunstens normer. Det var dog først i 1940’erne, at han for alvor fik sit eget personlige udtryk – i høj grad inspireret af Edvard Munchs sene malerarbejde.

Jorn besøgte i 1945 – 30 år gammel – en Munch-udstilling på Nasjonalgalleriet i Oslo primært bestående af Munchs sene værker, dvs. fra perioden efter århundredskiftet. Jorn kendte på det tidspunkt Munchs tidlige kunst, men det senere arbejde overraskede ham og gjorde indtryk. Han blev draget af det spontane, direkte og intense udtryk i Munchs værker, og der skete en markant forandring i Jorns arbejder efter besøget i Oslo.

Det er denne forbindelse mellem de to kunstneres udtryk, der er i fokus på udstillingen Jorn+Munch. Fra slutningen af 1940’erne og flere år frem optræder Munch som et vigtigt referencepunkt for Jorns værker.

Udstillingen Jorn+Munch lukker den 8. januar 2017. Museet har åbent hver dag fra klokken 10 til 16 på Tøyengata 53 i Oslo.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.