Atlantic Airways får større Airbus

atlantic-airways-800x471Færøske Atlantic Airways og Airbus har indgået foreløbig aftale om, at flyselskabet køber en Airbus A320 til levering i slutningen af 2016. Den endelige aftale underskrives i juni. Flyet skal bruges på hovedruten mellem Færøerne og Københavns Lufthavn.

Atlantic Airways har indgået et ”memorandum of understanding”, hvor parterne i første omgang har aftalt retningslinjerne for købet af det nye fly. Prisen offentliggøres ikke.

Det er det stigende behov på ruten mellem Færøerne og København, der får Atlantic Airways til at købe større fly, primært til denne rute.

Airbus A320 tager i Atlantic Airways version 168 passagerer – 24 mere end de tre Airbus A319, selskabet i dag har – selskabet ejer et af flyene, mens de to andre er leasede.

Kontrakterne på de to leasede fly udløber i september 2016, og planen er at forlænge den ene for at sikre nok kapacitet, mens selskabet er i en overgangsperiode, hvor der købes ny flyver, og NORD-ruterne oparbejdes. NORD-ruterne er Atlantic Airways’ betjening af bl.a. Norge og Skotland.

I første omgang flyver Atlantic Airways NORD-ruterne med Airbus A319 frem til efteråret 2016. Denne periode skal ses som en prøvetid på, hvorvidt der er grundlag for at anskaffe et mindre fly til NORD-ruterne.

Sammenfattende sigter Atlantic Airways inden for de kommende år efter en flyflåde, der består af en Airbus A320, en Airbus A319 samt et velegnet fly til NORD-ruterne, oplyser selskabet.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.