Atlantic Airways får større Airbus

atlantic-airways-800x471Færøske Atlantic Airways og Airbus har indgået foreløbig aftale om, at flyselskabet køber en Airbus A320 til levering i slutningen af 2016. Den endelige aftale underskrives i juni. Flyet skal bruges på hovedruten mellem Færøerne og Københavns Lufthavn.

Atlantic Airways har indgået et ”memorandum of understanding”, hvor parterne i første omgang har aftalt retningslinjerne for købet af det nye fly. Prisen offentliggøres ikke.

Det er det stigende behov på ruten mellem Færøerne og København, der får Atlantic Airways til at købe større fly, primært til denne rute.

Airbus A320 tager i Atlantic Airways version 168 passagerer – 24 mere end de tre Airbus A319, selskabet i dag har – selskabet ejer et af flyene, mens de to andre er leasede.

Kontrakterne på de to leasede fly udløber i september 2016, og planen er at forlænge den ene for at sikre nok kapacitet, mens selskabet er i en overgangsperiode, hvor der købes ny flyver, og NORD-ruterne oparbejdes. NORD-ruterne er Atlantic Airways’ betjening af bl.a. Norge og Skotland.

I første omgang flyver Atlantic Airways NORD-ruterne med Airbus A319 frem til efteråret 2016. Denne periode skal ses som en prøvetid på, hvorvidt der er grundlag for at anskaffe et mindre fly til NORD-ruterne.

Sammenfattende sigter Atlantic Airways inden for de kommende år efter en flyflåde, der består af en Airbus A320, en Airbus A319 samt et velegnet fly til NORD-ruterne, oplyser selskabet.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.