Børnefamilier snydt af feriesvindler

Gunnar Berg drev i en årrække Rejsegruppen Hobitten med stribevis af tabte klagesager i Rejseankenævnet og domme i fogedretten om at betale gæsternes penge tilbage. Men godt to år efter konkursen med Rejsegruppen Hobitten, er Gunner Berg fra Fanø igen i gang med at arrangere tvivlsomme rejser.

Feriesvindlerens comeback sker til stor forundring for formanden for Dansk Rejsebureau Forening, Lars Thykjær.
”Jeg troede, at den hårde behandling, han tidligere har fået, betød, at han var holdt op med den slags. Men det er så desværre ikke tilfældet, kan jeg forstå,” konstaterer Lars Thykjær.

Under navnet ”Familieski” har Gunnar Berg lokket flere børnefamilier til at bestille en fælles skitur i skolernes vinterferie med ca. 100 børn og voksne til Tjekkiet med luksuriøs indkvartering, dansk skiskole og hyggeligt samvær. Alt sammen til meget overkommelige priser.
Betalingen skulle falde straks, men derefter hørte deltagerne ikke mere til arrangøren.

En af kunderne, Torben Lang fra Århus, kontaktede Gunnar Berg et par dage inden afrejsen for at forhøre sig om rejseruten, men han fik den nedslående besked at, at turen var aflyst.
"Det er helt utroligt, at man kan behandle andre mennesker på den måde. Det her går jo også ud over børn. Vi nåede at få besked inden afrejsen, men hvad med dem, som er kørt helt derned for blot at finde ud af, at der ikke var noget hotel til dem – og ikke nogen fælles skitur,” fortæller Torben Lang.
Først tirsdag fik Torben Lang sine penge retur efter, at Morgenavisen Jyllands-Posten havde taget kontakt til Gunnar Berg.

(Morgenavisen Jyllands-Posten, d. 27. februar, 2008)

 

Skrevet af