Børsnotering af Legoland

2009 havde selskabet en omsætning på 6,3 milliarder kroner, hvilket er en vækst på 16,1% i forhold til 2008, skriver Børsen ifølge business.dk..

Besøgstallet steg samtidig 9,7% til 38,5 millioner gæster og den fremgang får Merlin Entertainments Group til igen at lufte planer om børsnotering. En tidligere plan blev skrinlagt på grund af uroen på de finansielle markeder.

For få uger siden øgede Legos pengetank, Kirkbi, sin ejerandel af Merlin fra 23 til 34%, hvilket affødte følgende kommentar til Jyllands-Posten fra Legos kommunikationschef Charlotte Simonsen:

”Det sker for at forhindre, at Kirkbis ejerandel skulle blive udvandet ved en eventuelt kommende børsnotering af Merlin. Som vi tidligere har sagt, vil Kirkbi gerne også på længere sigt have en ejerandel af Merlin på 20 – 25 procent.”

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.