Skandinavere strømmer til Azorerne

Skandinaviske turister har indtaget Azorerne. Intet andet sted i verden er andelen af turister fra Danmark, Sverige, Norge og Finland så stor, som på de portugisiske Atlanterhavs-øer.

”I 2005 havde danske turister 136.677 overnatninger på Azorerne. Svenskerne havde sølle to overnatninger mere. Det giver en markedsandel på 20,9 procent til hvert land,” oplyser Stig Kaspersen, der er produktchef for turisme på Portugals Handels- og Turistbureau.

Norges og Finlands andele var henholdsvis 11,2 procent og 9,2 procent af det samlede antal på 655.320 udenlandske overnatninger. Det betyder, at næsten to tredjedele af samtlige udenlandske turister på Azorerne er fra de nordiske lande.

Tyskere udgør mindre end ti procent af turisterne. De fleste af den sidste tredjedel er efterkommere af de portugisiske bosættere, som nu bor i blandt andet Canada.

Stig Kaspersen er imponeret over den stærkt øgede interesse for de ni vulkan-øer, der ligger mellem 1500 og 2000 kilometer fra fastlandet.

”Interessen har ligget og ulmet i nogle år, og pludselig skete der et gennembrud, da Bravo Tours satte Azorerne på programmet. Det var virkelig et pletskud! Turismen var støt stigende fra kun 790 danske overnatninger på Azorerne i 1990 til 5.521 i 2003, men siden Bravo Tours startede med charterflyvninger i september 2004, er antallet øget 25 gange. Det er utroligt imponerende og meget sigende om charter-trafikkens betydning,” siger Stig Kaspersen.

Produktchefen har endvidere konstateret, at charterturisternes interesse for Azorerne er smittet af på ruteflyvningerne, idet ruteflyvningerne efter Bravo Tours’ introduktion af rejsemålet sælger mere end tidligere.

Skrevet af