Ny brændstofafgift går ud over europæiske flyselskaber

EU’s finansministre ser ud til at ville støtte et forslag, der vil pålægge de europæiske flyselskaber endnu en byrde i form af en afgift på petroleum. Afgiften skal finansiere udviklingshjælp til u-lande. EU advares dog mod at vedtage afgiften uden en bredere international støtte, idet afgiften kan gå ud over de europæiske flyselskabers konkurrencedygtighed i forhold til flyselskaber i ikke-EU-lande.
Forslaget skal diskuteres af EU’s finansministre på et møde torsdag, men EU’s fire største lande – Tyskland, Storbritannien, Italien og Frankrig – er allerede blevet enige om at støtte idéen på et nyligt møde mellem G7-lande, som havde økonomisk støtte til Afrika på dagsordenen.
(Airwise, 15/2)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.