Udsigt til forsinkelser i Københavns Lufthavn

I starten af 2008 vil Naviair tage et nyt flyvekontrolsystem i brug, der på langt sigt øger sikkerheden og fjerner flaskehalsene i den hastigt voksende flytrafik. På kort sigt vil det dog betyde forsinkede flyafgange i årets første måneder.

”I en periode vil vi ikke kunne håndtere så meget trafik som normalt, fordi flyvelederne skal vænne sig til at bruge det nye system. Derfor må vi gå ned på 60-70 procent af det, vi i dag kan håndtere. Det får betydning ved peak hours, hvor vi bliver nødt til at sprede trafikken ud, og det vil give forsinkelser. I de mest belastede perioder på op til en time, viser simuleringer af flytrafik fra samme periode i 2007,” siger Kurt Andreasen, pressechef i Naviair, der har ansvaret for flyvekontrol i dansk luftrum.

Det nye system med nyt kontrolcenter, nyt kontroltårn og den nyeste radar- og kommunikationsteknologi har været 12 år undervejs og kostet 1,2 mia. kr. Det sikrer, at Naviairs flyvekontrol kan følge med den voksende mængde flytrafik, og at det danske system kommer helt på forkant med harmoniseringen af luftrummet i Europa.

”Vi har valgt perioden fra 28. december og frem, fordi det er den mest stille tid på året. Så vi håber ikke, det bliver nødvendigt at aflyse flyafgange, og sammen med flyselskaberne gør vi alt, hvad vi kan for at undgå forsinkelser, f.eks. ved at ændre flyveruter og flyvehøjder, så vi kan sprede trafikken. Vi regner med at være tilbage på fuld kapacitet senest med udgangen af marts,” siger Kurt Andreasen.

(Berlingske Tidende, d. 13. november, 2007)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.