Airbus fyrer 10.000


Airbus fabrikkerne skal opsige omkring 10.000 ansatte over de kommende fire år. Det er et af hovedelementerne i en redningsplan for flyproducenten, der har kæmpet med underskud som følge af bl.a. problemerne med leveringen af den nye superjumbo, A380.

Et af elementerne i redningsplanen er frasalget af tre produktionsanlæg i henholdsvis Tyskland, Frankrig og England. Derudover planlægger flyroducenten enten frasalg eller lukning af tre andre produktionsanlæg.

Det bliver Frankrig, der må leve med flest opsagte medarbejdere, nemlig ca. 4.300. Derudover går nedskæringerne ud over 3.700 tyskere, 1.600 englændere og ca. 400 spaniolere. Omkring halvdelen af de opsagte arbejder direkte for Airbus, mens de øvrige er ansat hos underleverandører.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.