Irsk minister bekymret over Ryanair’s sikkerhed

Den Irske transportminister, Martin Cullen, siger til avisen The Guardian at enhver brist i sikkerheden skal tages alvorligt, og han har nu bedt sit ministerium om en redegørelse. Ministerens bekymring gå specielt på de såkaldte sikkerhedslandinger, og dem har Ryanair haft 4 af de sidste 2½ år.

Så sent som i sidste måned offentliggjorde den irske Air Accident Investigating Unit en rapport som involverer Ryanair. Det drejer sig om en alvorlig hændelse under en landing i Cork i Irland, hvor piloten tilsyneladende afveg fra standard proceduren under en såkaldt ”go-around” og i stedet valgte at manøvrere den tonstunge maskine i blot 140 meters højde.

Dette var den fjerde hændelse der involverede Ryanair fly på blot 2½år. Tidligere hændelser var i marts 2006 hvor en maskine var meget tæt på at forulykke i Knock i Irland, samt to såkaldte ”problem landinger” i Rom i september 2005 og Stockholm, Skavsta i juli 2004.

Cullen, der har bedt om en fuld redegørelse, siger ”Vi ønsker de højeste sikkerhedsstandarder over hele linien. Vi forventer at alle flyselskaber opererer efter de højeste standarder af hensyn til passagerernes sikkerhed, og bliver sikkerheden brudt er der grund til bekymring, lige gyldig hvilket selskab det drejer sig om”.

Da ministeren blev spurgt om redegørelsen kunne føre til en egentlig undersøgelse af Ryananirs sikkerhedsprocedurer, svarede han ”Ja, det kan godt, men vi afventer redegørelsen”.

Skrevet af