Bagage-drop på p-pladsen vandt designpris

Vindergruppen bestod af Katrine Gustavson, Lars Brydegaard, Mai Lehtonen, Morten Bech og Mads Jensen.

Med sloganet ’Boarding the Future’ holdt University College Nordjylland, UCN, i samarbejde med Aalborg Lufthavn ’Innovation Week’ for mere end 400 studerende fra 10 teknologiske uddannelser.

Formålet var bl.a. at få de studerende til at reflektere over, hvordan deres kompetencer kan anvendes i praksis og at sikre lufthavnen nye, anderledes og friske indgangsvinkler på kendte udfordringer.

Det kom der mange spændende bud på fremtidens Aalborg Lufthavn ud af, og nu er der kåret en vinder. Det blev en idé til en multifunktionel overdækket gangsti fra P-plads til terminal med læhegn i et let og æstetisk design, der løb med vindertitlen. Læhegnet var kombineret med et bagage-drop fra P-pladsen, der skal føre bagagen via et transparent rør ind i selve lufthavnen.

”Et af de væsentlige mål med innovationsugen er at få de studerende til at reflektere over deres uddannelser, deres viden og deres kompetencer. Ved at arbejde på problemstillinger fra den virkelige verden får de studerende en forsmag på, hvad forskellige kompetencer og faggrupper kan opnå i fællesskab”, siger Jan Holler Foget, uddannelseschef for UCNs teknologiuddannelser.

”Det har været spændende at se, hvad de studerende har arbejdet med og opleve deres løsningsforslag på de udfordringer, som fremtidig udvikling stiller for Aalborg Lufthavn”, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen. ”Vi arbejder med innovation kontinuerligt i lufthavnen, men at få yderligere kvalificeret input via de dygtige studerende er meget spændende”.

Præmien til den vindende gruppe er flybilletter til London sponseret af Norwegian og adgang til VIP-lounge sponseret af Aalborg Lufthavn.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.