Bagage-drop på p-pladsen vandt designpris

Vindergruppen bestod af Katrine Gustavson, Lars Brydegaard, Mai Lehtonen, Morten Bech og Mads Jensen.

Med sloganet ’Boarding the Future’ holdt University College Nordjylland, UCN, i samarbejde med Aalborg Lufthavn ’Innovation Week’ for mere end 400 studerende fra 10 teknologiske uddannelser.

Formålet var bl.a. at få de studerende til at reflektere over, hvordan deres kompetencer kan anvendes i praksis og at sikre lufthavnen nye, anderledes og friske indgangsvinkler på kendte udfordringer.

Det kom der mange spændende bud på fremtidens Aalborg Lufthavn ud af, og nu er der kåret en vinder. Det blev en idé til en multifunktionel overdækket gangsti fra P-plads til terminal med læhegn i et let og æstetisk design, der løb med vindertitlen. Læhegnet var kombineret med et bagage-drop fra P-pladsen, der skal føre bagagen via et transparent rør ind i selve lufthavnen.

”Et af de væsentlige mål med innovationsugen er at få de studerende til at reflektere over deres uddannelser, deres viden og deres kompetencer. Ved at arbejde på problemstillinger fra den virkelige verden får de studerende en forsmag på, hvad forskellige kompetencer og faggrupper kan opnå i fællesskab”, siger Jan Holler Foget, uddannelseschef for UCNs teknologiuddannelser.

”Det har været spændende at se, hvad de studerende har arbejdet med og opleve deres løsningsforslag på de udfordringer, som fremtidig udvikling stiller for Aalborg Lufthavn”, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen. ”Vi arbejder med innovation kontinuerligt i lufthavnen, men at få yderligere kvalificeret input via de dygtige studerende er meget spændende”.

Præmien til den vindende gruppe er flybilletter til London sponseret af Norwegian og adgang til VIP-lounge sponseret af Aalborg Lufthavn.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.