Bagende sommer sætter ild på Spanien

natural-disaster-photography-2-500x593Efter den varmeste måned i moderne spansk historie raser skovbrandene nu flere steder og tvinger indbyggerne på flugt.

”Vinden får ilden til at sprede sig lynhurtigt, og det har tvunget os til at evakuere byen Hoyos”, siger José López Santana fra Røde Kors til spansk radio.

Ud over Hoyos er også andre byer i Sierra de Gata-bjergene blevet rømmet, da de anses for truede af ild eller røg. Brandene i region Extremadura mistænkes for at være påsatte, og tusinder i regionen har måttet forlade deres hjem. 330 brandmænd kæmper mod brandene, som har forvandlet 5.000 hektar til forkullet ødemark. På den anden side af grænsen i Portugal skønnes 80% af landet at være ramt af ekstrem tørke og her anses risikoen for store brande at være sandsynlige, skriver travelmarket.se.

I Murcia på østkysten, raser flere brande. Ifølge lokale medier er det lynnedslag, som ligger bag brandene.

Vejrmyndigheden Aemet har udpeget juli til den varmeste måned i spansk historie, med en middeltemperatur på 26,5 grader. Den tidligere rekord lød på 26,2 grader, sat i august 2003. Den højeste temperatur er målt i Córdoba, som havde 45,2 grader den 6. juli.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.