Bandholm får ny sandstrand

bandholmDe første vognlæs af i alt 8.250 tons sand er kørt fra havnekajen i Bandholm Havn til byens nye vartegn – en ny, hvid sandstrand på 100 x 50 meter ved Havnepladsen/Strandparken.

Sandet bliver fragtet til Bandholm af DC Råstoffer med 13 skibsladninger, hvorefter der bliver kørt omkring 200 meter til den nye strand vest for havnen. Arbejdet foregår resten af uge 18, hvorefter stranden ligger klar til fri afbenyttelse.
“Sandstranden er et tilskud til byen, til glæde for byens beboere og skal være med til at trække turister til området”, siger Joshua Dalgaard, næstformand i Bandholm Aktivitetsforening, som i november fik Kystdirektoratets godkendelse til anlæg af en sandstrand.

“Vi søgte forskellige fonde om midler og fik hurtigt tilsagn fra Vindmøllefonden om 400.000 kr. til køb af sand. Med sådan en start var vi klar over, at projektet var mere end bare en god idé. Derefter fik vi aftaler med Lolland Kommune, Knuthenborg, Blue Water Shipping og Loxam om leje af materiel og mandskab til kostpris. De resterende midler er doneret af Bandholm Hotel, som ligger lige bag strandområdet”.

“Vi har Knuthenborg tæt på, et 4-stjernet hotel i byen med restaurant og ishus, Museumsbanen kører med veteranjernbane til havnen, og nu får vi også en ægte sandstrand, som prikken over i’et. Med dette tiltag er vi sikre på, at Bandholm bliver et endnu mere populært sted at besøge og opholde sig,” slutter Joshua Dalgaard.