Barcelona vil af med Columbus-statue

columbus-monument-barcelonaFlere politikere i den spanske storby vil fjerne statuen af Christopher Columbus, der siden 1888 i 60 meters højde har skuet over havet.

Baggrunden er, at de mener den repræsenterer det værste af europæernes kolonisering og undertrykkelse af Amerikas oprindelige befolkning, skriver The Guardian.

Politikerne skriver i deres forslag, at de kræver hele statuen fjernet ‘alle dekorationer i bunden af søjlen, der forherliger erobringen af Amerika’, skriver ekstrabladet.dk.

De kræver også, at spanske flag fjernes fra kommunale bygninger i Barcelona på den nationale helligdag, 12. oktober, hvor man fejrer Columbus opdagelse af Amerika, skal gøres til en almindelig arbejdsdag.

De mener, at helligdagen hylder ‘en utålelig kolonialisme og imperialisme, folkemordet på den indfødte amerikanske befolkning ved kolonist-conquistadorer, og en handling af aggressiv spansk nationalisme mod alle folkeslag, som det undertrykker og har undertrykt’, lyder ordene i forslaget.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.