Barsk tid for restauranter

Ifølge Horestas politiske direktør, Jonas Vilstrup, hænger det sammen med, at omsætningen pr. gæst er faldende, hvilket kan ’vælte butikken’, skriver borsen.dk.

 

Han lægger ikke skjul på sin bekymring, som hænger sammen med den økonomisk krise og oveni den, kommer nye afgifter på fedt, sukker og alkohol, som også skubber på med negativ udvikling.

Ifølge en analyse fra Deloitte er det særligt mindre restauranter, som lider.

Helle Simonsen fra Deloittes Turisme og Fritid – gruppe beretter om spisesteder, hvor, hvor indehaverne knokler alle ugens dage med særdeles beskeden indtjening. Det er en livsdrøm med egen restaurant og derfor meget svært at stoppe i tide.

Analysen viser at næsten halvdelen af de mindre restauranter kom ud af 2010 med underskud, og det er kun de virksomheder, der drives i selskabsform. De fleste restauranter drives som personligt ejede forretninger, og her er situationen ikke mindre dyster.

Skrevet af Flemming Juul