Australsk aktieopkøb i Københavns Lufthavne

Australske Macquarie Airports (MAp) købte i går 11,3 pct. af aktierne i Købanhavns Lufthavne til en samlet værdi af 1,25 mia. kr. MAp har i forvejen aktier i seks lufthavne og er dermed verdens næststørste private ejer af lufthavne. Markedsværdien på investeringsfonden er på 22,4 mia. kr. Allerede inden nytår købte MAp i fællesskab med andre aktører 4,4 pct. af aktierne i Københavns Lufthavne.
Kerrie Mather, som er adm. direktør i MAp, siger om motivationen for investeringen: ”Københavns Lufthavne  er en af de lufthavne i Europa, som leverer de bedste resultater og den højeste service for kunderne. Vi er glade for vores position i selskabet og tror, at vi kan få stor gavn af hinanden.”
Ejerskabet af lufthavnen i Kastrup er fordelt på den danske stat, som ejer 37 pct., institutionelle og private investorer i udlandet, som er i besiddelse af 30 pct. af aktierne, institutionelle investorer i Danmark ejer godt 16 pct., mens private danske investorer har 13 pct. af aktierne.
(Jyllands-Posten, 17/2)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.