De ti bedste turiststeder i Europa

Pielachtal i Østrig
Pielachtal er en alpedal, hvis kultur, natur, livsstil, håndarbejde og mad tilsammen giver en ny turistoplevelse. I dalen fremstilles en særlig slags hedvin, kaldet Dirndl.

Durbuy i Belgien
Lokalområdet Durbuy ligger i Ardennerne og består af 40 små landsbyer. Selve byen Durbuy kaldes også for verdens mindste købstad, idet den blev anerkendt som sådan i middelalderen på grund af dens effektive handels- og retssystem.

Sveti Martin na Muri i Kroatien
Distriktet Sveti Martin na Muri ligger i det nordlige Kroatien, tæt ved grænserne til Slovenien og Ungarn. Området har varme kilder og tilbyder derfor også spa-ophold.

Troodos på Cypern
Området Troodos på Cypern består af fem regioner rundt om bjerget Olympus. Her bydes – foruden på et spændende lokalt køkken – også på en række friluftsaktiviteter, bl.a. vandre- og cykelture på naturstier i skovene.

Florina i Grækenland
Regionen Florina ligger i Vest-makedonien i det nordlige Grækenland. Området byder på både bjerge, skovområder og lavland. Bjergene Varnoutas, Vernon og Voras har skicentre og apine skipister.

Örség i Ungarn
Örség regionen i det vestligste hjørne af Ungarn rummer et unikt og varieret landskab med bakker og dale, skove, enge, moser og vandløb. Ud over naturen kan man nyde uspoleret traditionel levevis og håndarbejde fra de selvsupplerende gårde og landsbyer.

Clonakilty i Irland
Clonakilty distriktet er et usædvanlig naturskønt område i det sydvestlige Irland. Området byder også på en række aktiviteter både til lands og til vands, bl.a. fiskeri, musikscener, seværdigheder, udstillinger – og pubs.

Specchia i Italien
Specchia ligger i provinsen Leece i det sydlige Italien. Området har stor naturmæssig og kulturel værdi, og er et vigtigt center for landbrugsøkonomien i regionen. Specchia fremhæves som et område, hvor traditioner møder innovation. Her kan man bl.a. besøge både Protonobilissimo-borgen fra det 15. århundrede, såvel som et center for avancerede digitale tjenester.

Kuldiga i Letland
Byen Kuldiga i Kurzeme-regionen med floden Venta og mange historiske bygninger kaldes også ’Letlands Venedig’. Turismen centrerer sig om regionens historie og kultur samt floden Venta, der er en af de mest naturskønne i Letland.

Nadur på Malta
Nadur ligger på Maltas søster-ø Gozo. Området byder på en naturskønhed, der er ret unik. På markerne dyrkes æbler, pærer, fersken, blommer, appelsiner, citroner og meloner, som distribueres over hele Gozo og Malta.

Skrevet af