Tyrkiet med turistguide på mobilen

”Det er en succes for Tyrkiet, at vi nu kan præsentere en turistguide til mobiltelefonen, så de danske turister hele tiden kan få oplysninger om de ting, de besøger, lige meget hvor de befinder sig”, fortæller kulturråd Vahit Karaali fra Tyrkiets danske kontor for kultur og turisme.

Den nye mobilguide er blevet til i tæt samarbejde med Tyrkiets største teleudbydere og som udgangspunkt regner ministeriet med at få guiden ud på engelsk, tysk og tyrkisk, og inden for få år på flere sprog. De mange danske turister i Tyrkiet kan dermed få fuldt udbytte af guiden, da langt de fleste taler engelsk eller tysk.

”Det er en virkelig god løsning. Vi udnytter, at de fleste turister alligevel altid har deres mobiltelefon med sig. I stedet for bare at have den i lommen, bliver den nu en aktiv del af turen,” siger Vahit Karaali.

”Vi regner med, at den mobile guide vil være så attraktiv, at også tyrkerne selv har lyst til at benytte den,” siger Vahit Karaali.

”I de kommende år satser vi på, at systemet videreudvikles til en slags online bibliotek, som så også er tilgængeligt på mobiltelefonen. Med denne teknologi er der er næsten uanede muligheder,” slutter en optimistisk Vahit Karaali.

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.