Bedre økonomi i Femern-projektet

femern projektØkonomien i Femern-tunnelforbindelsen bliver bedre end forventet, viser en trafikprognose fra Femern A/S, der har opdateret for trafik og økonomi forud for Folketingets behandling af anlægsloven næste år.

Prognosen lyder på gennemsnitligt 9.400 personbiler, 1.600 lastbiler og 100 passager- og godstog vil bruge forbindelsen dagligt, og at tilbagebetalingstiden falder fra 39 år til mellem 32 og 37 år, især på grund af lavere rente, større EU-støtte og effekten af sambeskatning med ikke-kommercielle infrastrukturselskaber i statens broselskab, Sund & Bælt, skriver b.dk.

Den opdaterede prognose beregner, at der fra åbningen i 2021 og fire år frem bliver en mertrafik på 54% – primært trafik, der flyttes fra andre trafikkorridorer, men også nyskabt mertrafik i sig selv.

Økonomien i projektet viser også, at der er råd til at bygge en ny togstation ved Holeby, som vil give bedre betingelser for Lolland, når strækning mellem Ringsted og tunnelen åbner.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.