Bedre udsigt til Jellinghøjene

Borgerne i Jelling er indstillet på, at området omkring kæmpehøjene fritlægges, hvilket blandt andet vil betyde nedrivning af tre huse, fremgik det ifølge jp.dk af et borgermøde i Jelling.

 

Viceborgmester Arne Sigtenbjerggaard, Vejle, siger til Ritzau, at det tyder på en snarlig løsning for byens store attraktioner, der er på Unescos Verdensarvliste.

 

Der skal fortsat gennemføres borgerhøringer i efteråret inden en fritlæggelse af området kan gøre det muligt for interesserede frit at kunne komme omkring højene, der imellem sig har Jelling Kirke med Gorm den Gamles grav og de to Jelling-sten.

 

Men Jelling-borgerne vil have en klar tidsplan for projektet og fjernet usikkerheden om planerne.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.