Bedste turistsommer i København

dansk-turisme-visit-denmark-københavn-foto-Ty-Stange-800x450Antallet af turister i hovedstaden denne sommer har været det største nogensinde. Alene i juni og juli havde hovedstadens turisme en fremgang på 5% i forhold til samme tid sidste år.

I alt var der 2,3 millioner overnatninger i løbet af de sommermåneder, som Danmarks Statistik ind til videre har offentliggjort tal for. Det er over 109.000 flere end i juni og juli sidste år. Fremgangen kan også ses på salget af Copenhagen Card, der i juni og juli havde en fremgang i salget på 26% i forhold til sidste sommer.

“Fremgangen er til gavn for hele hovedstadsområdet, når turisterne vælger at komme her. De skaber vækst og arbejdspladser, når de bor på vores hoteller, shopper i vores butikker, spiser på restauranterne og besøger vores kulturtilbud,” siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.

Selv om antallet af danskere, der besøger deres hovedstad, er i stigning, er hovedparten af turisterne fra udlandet. Her er de fem største markeder Sverige, Norge, USA, Tyskland og Storbritannien.

Der har været særlig markant fremgang fra USA med 21%, fulgt af Kina med 16% og Storbritannien med 9%.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.