Behov for 30.000 fly om 20 år

Det er ikke mindst væksten på det asiatiske marked, som vil presse efterspørgslen til himmels, spår Boeing.

”Vi forventer en total efterspørgsel på 30.900 fly til en værdi af 3.600 milliarder dollar inden 2029”, siger Boeings markedschef Randy Tinseth. Dette betyder, at det totale antal passagerfly næsten fordobles på 20 år, fra 18.000 fly i 2009.

Ifølge flyproducenten kommer markedet ud for en dramatisk ændring i de kommende 20 år.

”I dag er Nordamerika det største marked for flyrejser, med Asien lige efter, men inden 20 år er Asien det decideret største marked”, siger Randy Tinseth.

Inden 2029 vil 43% af alle flyrejser i verden ske til, fra eller i den asiatiske stillehavsregion, anslår Boeing-chefen.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.