Behov for 404 nye fly i Norden

Det gælder fly i størrelsen over 100 passagerer, hvoraf 274 fly skal bruges i Danmark, Norge og Sverige. Det handler ikke blot om at erstatte ældre og mindre energieffektive fly, men også om at imødekomme en øget efterspørgsel efter flytransport i regionen. Den totale markedsværdi for at forny og øge den nordiske flyflåde  beregnes til 38,9 milliarder dollar, hvoraf de skandinaviske selskaber skal investere for 25,2 milliarder dollar.

Ifølge Airbus seneste prognose ’Global Market Forecast’ bliver 233 af de 274 fly som købes af danske, svenske og norske flyselskaber kort- og mellemdistancefly som for eksempel Airbus A320-familjen. 41 fly er lidt større widebody fly med plads til 250–400 passagerer, som for eksempel A330/340 og fra 2013 desuden A350XWB.

De nærmeste 20 år vil den nordiske flyflåde af fly til 100+ passagerer vokse med mere end 50% – fra nuværende 319 fly til totalt 488. I 2028 vil 235 af dagens 319 fly være taget ud af trafik, 75 vil være solgt til andre flyselskaber og 9 vil fortsat være i drift.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.