Åbent brev til ministeren

Kære Lene Espersen 

Hvorfor må jyder ikke være dækket af Rejsegarantifonden? 

Jeg har med interesse fulgt den offentlige debat omkring en mulig ændring af loven om den nu forældede Rejsegarantifond. Og jeg forstår, at regeringen er indstillet på at komme med et lovforslag omkring ændring af fonden. 

Af det, der er sluppet ud fra forhandlingerne, kan jeg forstå, at det er ministerens ønske, at også såkaldte ’flight-only’ rejsende i fremtiden skal være dækket af Rejsegarantifonden. Og det er da vældig sympatisk, at forretningsmanden, som vælger at flyve med et islandsk luftfartsselskab fra København til Amsterdam er dækket i tilfælde af luftfartselskabets konkurs. 

Overraskende er det dog, at ministeren i første omgang ønsker, at den nye Rejsegarantifond IKKE skal dække den såkaldte ’kør-selv-ferie’. Det betyder, at  familien fra Hirtshals, som vælger at tage bilen på ferie til Norditalien stadig ikke vil være dækket af garantien. 

Men kommer familien fra København, er der ingen problemer. Familien køber nemlig sammen med sin kør-selv-ferie en færgebillet til Rødby-Puttgarden hos rejsebureauet – og vupti  er det en ’Pakkerejse’, og hele ferien er dækket i tilfælde af rejsebureauets konkurs.  

Skal vi virkelig opleve en stor konkurs i kør-selv-branchen før ministeren får øjnene op for denne helt åbenlyse skævvridning af Rejsegarantiloven? Eller skal rejsebureauerne selv tage initiativ til at sælge overfarter med Hjejlen på Silkeborgsøerne i forbindelse med kør-selv-ferien til Italien for også at give jyderne mulighed for at blive dækket af  Rejsegarantifonden? 

Med venlig hilsen

Dansk Fri Ferie 

Peter Anker Jensen

direktør

Skrevet af Flemming Juul