Berlin tjener stort på turisme

Potsdamer Platz.

Turismen i Berlin har sat ny rekord. De seneste to år er omsætningen, der er skabt af byens gæster steget med en milliard Euro til 11,58 milliarder om året, viser en analyse fra dwif-Consulting GmbH for visitBerlin.

Den positive trend er fortsat i første halvår 2017, hvor overnatningstallet er steget med 1,8% til 14,7 millioner, en vækst der også viser sig i turismeomsætningen.

Ramona Pop, Senator for Economics, Energy, and Enterprises:

I første halvår 2017 kom 56% af de besøgende fra det øvrige Tyskland. Antallet af besøgende fra Frankrig og Storbritannien er steget i perioden, mens tallene for Danmark, Holland og Italien er faldet. Antallet af turister fra USA steg til gengæld med 8,7% og fra Kina med 17,3%.

Også antallet af konferencegæster er steget. I årets første halvår deltog 4,96 millioner (+1,8%) i 64.000 møder og kongresser (+1,9%). Forretningsrejsende tilbragte 3,9 millioner nætter i Berlin i første halvår 2017 – en vækst på 8% per cent.

Det stigende antal gæster betyder også stigende indtægter for byen. I gennemsnit bruger hver gæst dagligt 64,89 Euro. For hotelgæster er beløbet 205,80 Euro om dagen. Gæster, der bor privat, bruger i gennemsnit 107,50 Euro dagligt.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.